Desktop: App is starting into white screen after system booting up on Windows

Description

Noticed after upgrading to 4.3.0 the app is just showing a white screen after a system reboot on windows.

There's no UI elements apart from the "Files, Edit, ..." menu at the top. so I take it the webview is not initializing correctly.

Opening up the developer console either through the menu or shortcut fixes it.

QA Test Steps

In windows, configure auto-start at login for the MM Desktop App. Log out and in again or restart your computer. MM Desktop App should auto start and the should not show a blank white window.

Activity

Show:
Steve Mudie
March 10, 2020, 6:29 PM

Tested and passed.
Linked to test case.
Closing.

Steve Mudie
March 9, 2020, 7:44 PM

This appears to be working as expected now but the ticket is still in submitted status. Are you okay with me closing it out?

Dylan Haussermann
November 21, 2019, 5:21 AM

Tested on 4.3.2-rc1
This appears resolved for me on Windows 10.

Gingko
November 11, 2019, 8:05 AM

I have this problem too on version 4.3.0.
Except this was not after upgrading, this was my very first time installation from scratch, responding to the demand of a specific organization.
On each computer start I have this blank window, and if I want to log in a specific server, I have to go to “Settings…” and click on the server name. Each time.
I don’t think this is normal.

Dylan Haussermann
October 25, 2019, 5:23 PM

On Windows 10 I can repro this consistently when auto-launch on system startup is set.

Done
Your pinned fields
Click on the next to a field label to start pinning.

Assignee

Dean Whillier

QA Assignee

Steve Mudie

Reporter

Sven Hüster

Fix versions

Mattermost Team

Core Features

Sprint

None

QA Testing Areas

Other (write in QA test steps)

Components